Een eigen boomhut voor Teun

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Make-A-Wish Nederland vervult de allerliefste wens van Teun, een boomhut
24 November 2015

Teun (5 jaar) heeft een hersentumor. Hij is een stoer mannetje dat van klimmen en klauteren houdt. Het is dan ook geen wonder dat zijn allerliefste wens een eigen boomhut is! Maar Teun is ook helemaal in de ban van treinen. Hij vindt het fascinerend ze voorbij te zien razen. Op woensdag 18 november was het zover en ging Teun's grote wens in vervulling.

Kinderchampagne en stoomtreinen 

's ochtendsvroeg wordt Teun, broertje Daan en hun ouders opgehaald door een prachtige zilvergrijze limousine! Wat spannend allemaal. Waar zouden ze toch naar toe gaan. Als de limo stopt zegt Teun verbaasd: "Hé, daar staan allemaal treinen". Ze zijn aangekomen in Simpelveld bij de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij! Hoofdconducteur Bert geeft Teun een rondleiding en vertelt alles over oude treinen. Teun mag rondkijken in de grote zwarte stoomlocomotief!"Wauw, dat is hoog",roept Teun. Weer buiten laat conducteur Bert Teun de goederenwagons rangereren. Hij vertelt hem alles over wissels en seinen. Maar wat is dat? Plotseling is er enorm veel kabaal als Teun stiekem aan de gas- en remhendel trekt. Zijn ogen twinkelen ondeugend als iedereen zich rotschrikt. Als hij zijn conducteursdiploma uitgereikt heeft gekregen gaat de tocht verder naar de Schrieversheide waar Teun via de rode loper ontvangen wordt bij het pannenkoekenrestaurant. Kijk nou, er is een speciale "Teun" menukaart. Zijn broertje Daan en hij mogen zoveel pannenkoeken eten als ze willen. Als ze hun buikjes rondgegeten hebben gaan ze samen met meneer Eric van Natuurmonumenten een hut bouwen want Eric wil vanavond in het bos slapen. Als dank ontvangt Teun een haaientandketting. Echt gaaf! Dan is het zo zoetjes aan weer tijd om te vertrekken.

Een eigen boomhut in de tuin

Bij Teun's huis aangekomen weet hij niet wat hij ziet, zoveel mensen zijn er! Alle klasgenootjes hebben een blauwe ballon. Hé, kijk daar staat zijn beste vriend Piet en even verderop juf Lieneke. Onder luid gejuich stapt Teun de limo uit en loopt over de rode loper naar achteren de tuin in. Hij kan het bijna niet geloven want daar, helemaal achter in de tuin, staat een prachtige, nieuwe boomhut. Samen met papa hijst Teun de vlag en is de boomhut geopend! De hut wordt meteen goed ingezegend met champagne! De verrassing is helemaal compleet als hij binnen in de boomhut zijn favoriete snoep "rattenpielekes" ziet staat. Heerlijk! Eerst maar even zo'n dropstaafje en dan gauw van de glijbaan afroetsjen! Wat een dag, eentje om nooit meer te vergeten

 

Timmerbedrijf "De Boomhut"

Zuid Limburgse Stoomtrein maatschappij

Pannenkoekenrestaurant Schriever

Natuurmonumenten

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.