Een bijzondere ontmoeting

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Een bijzondere ontmoeting
04 September 2015

Wie had dat gedacht? Per toeval kom je een wenskind van achttien jaar geleden tegen. Dit overkwam Wensvervuller Ilse. Voor een wensvervulling van een wenskind was Ilse op zoek naar een leverancier voor het maken van boekjes, drukken van braille teksten en andere materialen. Ze kwam in contact met Dennis. Al snel werd duidelijk dat Dennis ook zelf een wenskind is geweest van Make-A-Wish Nederland. Hij was gelijk enthousiast toen hij hoorde dat hij iets kon betekenen voor de organisatie. Op deze manier kon hij wat terug doen voor Make-A-Wish.

 

Toen en nu

Dennis (35) heeft sinds zijn achtste een hersentumor en is daardoor blind geworden. Ieder jaar krijgt Dennis nu een controle om te kijken of de tumor is gegroeid of niet. In zijn leven heeft Dennis twee operaties hiervoor moeten ondergaan. Op zijn achtste is Dennis voor het eerst geopereerd, tijdens deze operatie is hij helaas blind geworden. Toen Dennis zeventien was onderging hij zijn tweede operatie, hierbij zijn zijn linkerarm en been verlamd geraakt. Gelukkig kan Dennis nu zeggen dat zijn ziekte stabiel is en hij goed kan leven met zijn hersentumor en blindheid. Achttien jaar na Dennis zijn wensvervulling kijkt hij hier nog vaak op terug. 

Wensvervulling

Dennis was zeventien jaar toen zijn wens in vervulling ging. Hij was groot fan van cabaretier Freek de Jonge. Daarnaast hield hij enorm van muziek. “Het was een lange dag”, vertelt Dennis. “Ik werd samen met mijn ouders en broers met een witte limousine naar het vliegveld van Teuge gebracht. Hier kreeg ik mijn eerste vliegervaring in een éénmotorig vliegtuigje. Ik mocht zelf sturen, dat was echt heel gaaf! Daarna zijn we naar Hilversum gereden, hier kreeg ik in een studio waar bekende internationale artiesten hun cd’s opnemen, van een bekende radio-DJ een mengpaneel en een dubbele cd-speler om muziek te mixen. Ik gebruik het mengpaneel nog steeds elke dag, het is een mooie tastbare herinnering” Dennis verzamelt al 15 jaar lang Top 40 muziek. Dat zijn op dit moment ongeveer 13.000 liedjes. Dennis: “Ik vind het heel leuk om hiermee bezig te zijn. Ik luister regelmatig naar liedjes van de jaren ‘80 en ‘90 om herinneringen op te halen en aan momenten van vroeger terug te denken” Zijn wens werd afgesloten met een etentje in Amsterdam en een voorstelling van Freek de Jonge in Carré. Dennis: “Dit vond ik heel bijzonder, ik heb Freek na de voorstelling in het echt ontmoet. Ik kreeg van hem de cd en een T-shirt van zijn voorstelling.

''Mijn wens was echt bijzonder, ik ben het nooit vergeten en ik denk er nog vaak aan terug.'' 

Ondernemer

In 2008 is Dennis zijn eigen tekstbureau en brailledrukkerij begonnen. Dit bedrijf is eigenlijk uit nood ontstaan. De diensten die hij levert zijn vooral braille gerelateerd zoals; printwerk, stickers, menukaarten in braille, maar ook braille digitaliseren. Doordat Dennis zelf ook meemaakt hoe het is om niet te kunnen zien, heeft hij wat bedacht op de wenskaarten. Hij maakt wenskaarten met een persoonlijke tekst in braille. Daarnaast zit er ook een beschrijving in braille bij van de voorkant van de kaart. Zo zijn blinden en slechtziende minder afhankelijk van anderen die hun kaart moeten voorlezen. De persoonlijke boodschap in de kaart kunnen zij dus zelf lezen en wanneer nodig voor zichzelf houden. 

Make-A-Wish Nederland

Dennis: “Waarom mensen Make-A-Wish Nederland moeten steunen? Eigenlijk kan ik daar een heel simpel antwoord op geven”, zegt Dennis. “Mensen moeten Make-A-Wish steunen omdat de kinderen/jongeren er een mooie en onvergetelijke herinnering aan overhouden. Ik voelde me tijdens mijn wens zo bijzonder. Ik heb dingen gedaan die niet voor iedereen weggelegd zijn.”

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.