E 9338,25 VOOR MAKE-A-WISH DANKZIJ SCHAATSACTIE MELANCHTHON BERGSCHENHOEK

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Leerlingen Melanchthon Bergschenhoek schaatsen voor Make-A-Wish
01 April 2016

Voor het 4e jaar op rij hebben de eerstejaars leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek op donderdag 10 maart jl. de schaatsen onder gebonden, om zo op een sportieve wijze in actie te komen voor Make-A-Wish Nederland. In Silverdome Zoetermeer schaatsten zij zoveel mogelijk rondjes om geld in te zamelen en hiermee een bijdrage te leveren aan nieuwe wensvervullingen van kinderen met een levensbedreigende ziekte.

Onder de indruk van de presentaties die oud-langebaanschaatser Thomas Bos en vrijwilligers van Make-A-Wish Haaglanden eerder dit jaar gaven, gingen de leerlingen de afgelopen weken met veel enthousiasme aan de slag om sponsors voor hun actie te werven.

 

Op donderdag 10 maart was het zover. Onder bezielende begeleiding van schaatsers van Schaatsvereniging Lansingerland en Schaatsschool Zoetermeer, schaatsten de leerlingen vol overgave op de 250-meter baan ‘de Oval’. De vele opgelopen blaren, die met een pleister verzacht werden, mochten de ijspret niet drukken.

Mede dankzij de begeleiding van de ervaren schaatsers, de door de ouderraad verzorgde ‘koek & zopie’ en onder aanmoediging van docenten, mentoren en Make-A-Wish vrijwilligers wisten alle leerlingen een mooie prestatie neer te zetten. Uiteraard hebben de leerlingen deze prestatie vooral te danken aan hun eigen inzet en doorzettingsvermogen, waarop zij zeer trots mogen zijn.

Op 31 maart werd op het Melanchthon Bergschenhoek de opbrengst bekend gemaakt en namen Make-A-Wish vrijwilligers de cheque ter waarde van maar liefst € 9338,25 in ontvangst. Een fantastisch bedrag waarmee het verschil gemaakt kan worden voor levensbedreigend zieke kinderen.

Make-A-Wish Nederland is het organiserende team en de leerlingen van Melanchthon Bergschenhoek zeer dankbaar voor de organisatie van deze geweldige actie, hun betrokkenheid en loyale steun. Dit was de 5e keer dat Melanchthon Bergschenhoek een actie voor nieuwe wensvervullingen organiseerden.Ter gelegenheid hiervan ontving het team een “bedankt” taart, mogelijk gemaakt door Bakker Ammerlaan uit Bergschenhoek.

Melanchthon Bergschenhoek en Make-A-Wish Nederland bedanken Thomas Bos, de schaatsers van Schaatsvereniging Lansingerland & Schaatsschool Zoetermeer voor hun sportieve en belangeloze bijdragen aan deze schaatsactie, Silverdome Zoetermeer en Ooms Sport Zoetermeer voor hun medewerking en uiteraard alle sponsors die de leerlingen gesteund hebben.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.