Droomdag voor onze junior ambassadeur Matt (12)

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Droomdag voor onze junior ambassadeur Matt
12 Mei 2016

Matt heeft de ziekte van Duchenne. Zijn spieren vallen langzaam uit. Elke dag worden hij en zijn familie geconfronteerd met beperkingen. Maar op de dag van zijn wensvervulling staan plezier en blijdschap centraal!

 

Mijn dag
En die blijdschap is 's ochtends al niet meer van het gezicht van Matt af te schrobben. Als hij om 09.00 uur in de klas wordt verrast door Friedje den Hartogh, wensvervuller bij Make-a-Wish Nederland, zijn ouders, een cameraploeg en een fotograaf, realiseert hij zich ineens hoe laat het is: ,,Mijn wensdag", zegt hij glunderend. De hele klas glundert mee. Want zijn leeftijdsgenootjes leven al jaren mee met Matt en zijn ziekte. Complete goede doel-acties werden door zijn klas opgezet. Natuurlijk gunnen ze het hem. ,,Komen jullie hem uitzwaaien?" vraagt Den Hartogh. Als één man staan ze op, achter Matt aan die in zijn rolstoel van een speciaal voor hem aangelegde helling bij de ingang.

Alleen maar leuke dingen
Whaaa, vet!

,,Whaaa, vet! klinkt het als Matt én zijn klas de enorme witte limousine zien die voor school staat geparkeerd. Met groene letters en een op The Fast and The Furious gebaseerd logo pontificaal aan de zijkant van deze stoere auto. De hele klas klautert door de limousine om een kijkje te nemen. En dan tilt vader Mollema Matt uit zijn rolstoel in de auto, zorgt de limousinechauffeur dat zijn rolstoel in de achterbak wordt getild en rijden ze toeterend weg, nagezwaaid door zijn klas. ,,Hij kan niet zoveel meer", zeggen zijn klasgenootjes. "Dus is het leuk dat hij alleen maar leuke dingen gaat doen."
Dat begint bij poppodium Hedon, waar hij met zijn drie beste vrienden een graffitiworkshop krijgt waarna de rit via zijn favoriete radiostation Slam FM in een zwarte Porsche naar het racecircuit in Zandvoort voert. En dan? Dan volgt de kroon op zijn dag, een ritje in een oranje Lamborghini, in zijn 'custom-made' racepak.
Dit was echt het hoogtepunt van de dag


,,Dit was echt het hoogtepunt van de dag", verzucht Matt als hij zich opmaakt voor nóg een rondje op de racebaan. "En er staan hier ook twee auto's die echt in de film The Fast en The Furious hebben gezeten." Hoe hij zich voelt? "Heel erg gelukkig!"

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.