Dilano en Nezir redden gecrashte beren!

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Dilano werkt als brandweerman en racet op het circuit van Zandvoort
12 Juli 2016

Dilano heeft Duchenne, een ziekte die de spieren aantast en verzwakt. Daarom mocht hij zijn liefste wens uitspreken en Make-A-Wish liet die in vervulling gaan.

Ambulances, politieauto's, brandweerauto's en snelle raceauto's. Dat is de grote passie van de 7-jarige jongen. Daarom stond Dilano's wens helemaal in het teken van auto's.

Het begon al vroeg toen hij samen met zijn broertje Nezir, zijn moeder en verzorgster werd opgehaald door een klassieke brandweerauto. Met zijn allen mochten ze in een brandweerpak met de auto mee.

 

Toen ze net onderweg waren schoot er ineens een politiejeep de weg op die met loeiende sirenes de kruispunten afzette. Zo zorgde hij ervoor dat de brandweerauto veilig op weg kon naar Bodegraven. Daar werd het gezelschap bij de brandweerkazerne ontvangen door mooie brandweerauto's met zwaailichten en sirenes. 

Nadat iedereen een stuk van de brandweer/politie/ambulancetaart had gekregen, ging het stel aan de slag. Eerst mocht Dilano de knoppen van de brandweerauto testen. Toen was het tijd voor het zwaardere werk; er moest een houten gebouw geblust worden. Samen blustten ze het vuur vakkundig uit.

Terwijl de brandweerlieden later een testrit in de wagens aan het maken waren, kwam er een melding dat er twee beren vastzaten in een gecrashte auto. Alle hulpdiensten werden opgeroepen. Met zwaailicht en sirene arriveerden Dilano en Nezir met de politie, ambulance en brandweerauto. De auto werd opengeknipt en de twee gewonde beren moesten op een brancard. De beren ontvingen Eerste Hulp van Dilano en Nezir tot ze weer gezond waren en door de broers meegenomen konden worden.

Na een ochtend meegelopen te hebben met de brandweer, werden de broers opgehaald door een limousine om te gaan eten in een pannenkoekenboerderij. Tijdens de lunch kregen Dilano en Nezir een rugzak met daarin een hint voor het middagprogramma: een echt racepak. Die moest snel aangetrokken worden.

De volgende stop was het circuit van Zandvoort. Daar stonden pas snelle en mooie auto's! Allereerst mochten ze een stukje meerijden in een Hummer limousine. Bij de pitstip stonden zelfs beroemde coureurs. Tim Coronel deelde graag zijn handtekening even uit.. De wens om te racen ging nu ook in vervulling. In een grote Porsche schoot het hele gezelschap met hoge snelheid het circuit op. De ultieme racebelevenis.

Op weg naar huis stopten ze nog even bij de McDonalds om de maag te vullen. "Dit was de mooiste dag, ik ben zo rijk!" had Dilano onderweg al geroepen. Alles bij elkaar een verdiende wensvervulling voor Dilano die Make a Wish Nederland nooit had kunnen organiseren dankzij de enorme betrokkenheid van veel mensen. Hiervoor zijn wij erg dankbaar. Dankzij jullie is Dilano's wens vervuld!

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.