Die lach op het gezicht van kind en ouders, daar doe je het voor!

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Die lach op het gezicht van kind en ouders, daar doe je het voor!
02 Juli 2014

Henkjan deed vorig jaar voor het eerst mee en daarmee kwam een droom uit: “Het kruisje halen daar ging het me om. In het ziekenhuis zeiden ze vijftien jaar geleden al dat ik de knieën van een negentigjarige had. Toen dacht ik altijd al, die Vierdaagse dat lijkt me wel wat.” Met relatief weinig moeite volbracht Henkjan zijn eerste Vierdaagse. Toen had hij vooraf al 1.300 kilometer in de benen, maar door alles rondom Parker Hannifin is de voorbereiding nu deels in het water gevallen: “We hebben wel een paar tochten gelopen, maar ik ben gewoon heel druk geweest met het gedoe rondom Parker.” Zowel Henkjan als dochter Sanne hebben zich volledig ingezet om het bedrijf open te houden. Vader deed veel in het overleg met de bonden en Sanne zamelde maar liefst 2.000 handtekeningen in, maar het mocht niet baten: http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel2.asp?p=129728

 

 

Henkjan is sinds een paar maanden aan het werk bij zijn nieuwe werkgever, waardoor de hectiek minder aan het worden is. Hij liep vorig jaar de veertig kilometer, maar loopt dit jaar als begeleider van Sanne de dertig kilometer. Kinderen raken Henkjan enorm: “Als wensen nog vervuld kunnen worden, dan hebben ze dat in ieder geval nog meegemaakt. Die lach op het gezicht van het kind en de ouders daar doe je het voor.”

Sanne had vorig jaar al mee willen lopen, maar toen gooide een knieblessure roet in het eten. Dit jaar niet: “Make-A-Wish kan wensen vervullen en dat vind ik mooi.” Ze heeft al de nodige voorbereiding gedaan: "Met school hebben we een tocht in de Ardennen gedaan, waarbij we een aantal dagen zo’n dertig kilometer liepen. Hier in de buurt heb ik de Schildmeertocht gedaan en ben ik nog een keer naar Veendam gelopen. Ja, ik heb er superveel zin in.” De inzameling van geld is doordat de aandacht eerst bij Parker lag wat laat begonnen, maar Sanne heeft onder meer flyers opgehangen in sportscholen en uiteraard vrienden en familie benaderd.

Vorig jaar liep De Haan ongeveer 2.000 euro bij elkaar. Niet alleen via familie en vrienden, maar zelfs Henk Nijland werd ingeschakeld om twee VIP-kaarten voor een wedstrijd naar keuze aan de hoogste bieder weg te kunnen geven. Dergelijke acties vinden dit jaar ook weer plaats in een poging het bedrag van vorig jaar te overtreffen.

Het is erg fijn om te constateren dat mensen als Henkjan en Sanne, die zeer recent zelf geknokt hebben voor hun bestaan zich een paar maanden later in willen zetten voor Make-A-Wish.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.