De wensdag van Tymo: een VIP dag bij de Marine

terug naar nieuws
Home > Nieuws > De wensdag van Tymo: een VIP dag bij de Marine
21 Februari 2015

Er verschijnt een grote glimlach op het gezicht van Tymo als op 15 januari een limousine zijn straat inrijdt. Het stormt, maar met de wind waait vandaag de ziekte van Tymo, die hem dagelijks enorm beperkt, naar de achtergrond. Tymo en zijn gezin zijn vol spanning wat deze bijzondere dag hen zal brengen. De limousine brengt ze naar Den Helder, naar de Marinehaven. Als Tymo niet ziek zou zijn geweest, had hij later graag bij de Marine willen werken. Door deze dag krijgt hij alsnog een unieke kans om een blik te werpen achter de schermen van onze Vaderlandse trots!

 

Bij de Onderzeedienst van de Koninklijke Marine wordt Tymo als een echte VIP onthaald. Eerst krijgt iedereen wat te drinken en een stukje taart die speciaal voor Tymo is gemaakt en volledig aangepast aan zijn ketogene dieet. Vervolgens krijgt Tymo uitleg over het reilen en zeilen op een onderzeeër en worden er mooie verhalen over de missies met de onderzeeër verteld.

Daarna is het tijd voor het echte werk. Tymo mag in de simulator van de onderzeeër! Met Tymo aan het roer gaat het hele gezelschap met volle vaart naar een diepte van meer dan 200 meter. Met wankele benen stapt iedereen, veilig terug gekomen aan het oppervlak, weer ‘aan de wal’. Hierna wordt een kijkje op de onderzeeër “de Walrus” genomen. Op het moment dat Tymo de valreep oploopt, staat het hoofd van de onderzeeër al in de houding. Tymo krijgt een echte “flipper” opgespeld. Een ontzettend bijzonder moment. Deze felbegeerde onderzeedienstinsigne krijg je normaal pas als je de opleiding hebt afgerond. Helemaal top dus! Vervolgens wordt er afscheid genomen van alle mensen van de onderzeedienst, waarna het gezelschap in een bus van de Koninklijke Marine naar de volgende bestemming wordt gebracht.

Na een korte rit komt Tymo aan bij Marinerestaurant “de Witte Raaf”, waar hij welkom wordt geheten voor een 3 gangen menu. Er wordt heerlijk gegeten, gezellig gekletst en dan is het al weer tijd voor het volgende hoogtepunt: Tymo krijgt een heuse baret van de Koninklijke Marine. Vanzelfsprekend draagt hij deze de rest van de dag vol trots!

De volgende bestemming waar Tymo en zijn familie naartoe worden gebracht, is het vliegveld van Defensie: “de Kooy”. In de hangar wordt hij ontvangen door onder andere piloten Jan en John. Alle ins and outs over de NH 90, dé helikopter van defensie, worden hem vol enthousiasme verteld. Er wordt niet alleen verteld over de helikopter… Tymo mag ook een heus kijkje nemen in de helikopter, waar hij als gezagvoerder plaatsneemt op de voorste stoel. Vol interesse luistert hij naar alle informatie en prachtige verhalen van Jan. Tymo straalt!

Hierna wordt niet alleen afscheid genomen van de piloten, maar ook van journaliste Maaike en cameraman Jaap van SBS 6. Zij hebben Tymo de hele dag als een echte VIP gevolgd om hier een mooi item van te maken voor het programma Hart van Nederland.

Maar de dag is nog niet voorbij! Tymo en zijn familie worden weer naar de haven gebracht waar iedereen plaatsneemt in sleper “de Linge”. In een rondvaart door de haven kan hij alle prachtige schepen – soms zo hoog als een flat- bewonderen. Gelukkig werkt het weer mee, want de storm is gaan liggen en er verschijnt zelfs een voorzichtig zonnetje aan de hemel. Ondertussen krijgt Tymo uitleg over hoe deze grote schepen de haven werden ingeloodst. Hij vindt het fantastisch!

Na dit stoere, spectaculaire bezoek aan de Koninklijke Marine staat de limousine weer klaar om Tymo naar huis te brengen. In Sneek rijdt de limousine voor de laatste tussenstop naar het centrum van de stad. Voor het mooie restaurant “de Kastanje” mag Tymo uitstappen, want hij kan natuurlijk niet mee een lege maag naar huis. Er is een speciaal menu aangepast aan zijn dieet. Het eten is heerlijk! Dan komt toch echt het einde van de wens in zicht. Met de limousine wordt Tymo weer terug gebracht naar huis, waar hij samen met zijn familie direct voor de TV kan nagenieten door de uitzending van Hart van Nederland te bekijken. Wat een fantastische dag!

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.