De liefste wens van Nikki (16); omroepen en kaartjes controleren in de trein.

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Make-A-Wish Nederland vervuld liefste wens van 16-jarige Nikki uit Waddinxveen
09 Juli 2015

Nikki heeft een liefste wens.. en zeer ernstige hart problemen en een vorm van autisme. Nikki heeft zelfs een aantal liefste wensen. Ze droomt ervan om in de trein om te roepen en kaartjes te controleren. Ook zou zij het geweldig vinden om zelf pasta te maken en is zij groot fan van het tv-programma Spangas, waar pas geleden de nieuwe bioscoopfilm van is uitgekomen. Make-A-Wish Nederland liet haar allerliefste wens(en) in vervulling gaan.

 

De wensdag begint al vroeg voor Nikki. Een mooie roze limousine komt haar thuis ophalen. Samen met mama, papa en zus Hannah gaat Nikki op stap. De eerste stop is station Gouda. Op het station staat conducteur Jack het gezin al op te wachten. Hij heeft een fantastisch programma voor Nikki bedacht en een tas vol cadeautjes bij zich. Ze stappen op de trein richting Apeldoorn.

Als Jack vraagt of Nikki wil omroepen, zegt ze vol overtuiging ‘dat vind ik zo vet omroepen’. Samen met Jack gaat Nikki daarna op pad door de trein. Ze wenst alle treinreizigers een goede reis, controleert de kaartjes, blaast op de fluit bij het vertrekken van de trein, opent en sluit de deuren en mag zelfs ook even een kijkje nemen bij de machinist in de cabine. Vlak voor station Apeldoorn hoort iedereen nog een keer Nikki’s stem: ‘wij naderen station Apeldoorn’. Daarna nemen ze afscheid van conducteur Jack.

Van al dat reizen krijg je trek. In Apeldoorn krijgt Nikki een pasta workshop. Met mooie schorten om gaat iedereen aan de slag. Het pastadeeg wordt gemaakt en gaat vervolgens door de pastamolen. Dit vindt Nikki geweldig. Ze maakt prachtige lange plakken, waar spaghetti en tagliatelle van wordt gemaakt. Wat zou Nikki graag een eigen pastamolen willen hebben! En laat die nu net al als verrassing voor Nikki klaar staan. De zelfgemaakte pasta smaakt heerlijk.

De dag is nog niet ten einde. De bioscoop in Amersfoort draait speciaal voor Nikki en haar familie de nieuwste film van Spangas. Met een XXL popcorn en slushpuppy neemt ze plaatst op haar stoel. Op het grote scherm verschijnt een welkomstboodschap voor Nikki. De film is super leuk en de gekregen poster komt natuurlijk boven haar bed. Eenmaal thuis staat de laatste verrassing al klaar. Een (stoel)massage voor het hele gezin. Nikki vindt het heerlijk. Na deze drukke dag doet deze ontspanning haar goed. Wat een perfecte afsluiting. Het was een heel bijzondere dag voor Nikki, wat heeft ze genoten en wat is ze trots op zichzelf.

Ieder kind heeft een allerliefste wens. Een wens die het verschil maakt. Weer kind kunnen zijn en geen patiënt. Het moment waarop zorgen worden vergeten en geluk en positiviteit voorop staan. De afgelopen jaren heeft Make-A-Wish Nederland al vele duizenden wensen vervuld en de eigen kracht van deze kinderen en jongeren aangewakkerd. Niet de ziekte, maar het kind en/of de jongere zelf staat centraal en dat maakt de wens tot een unieke beleving.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.