De liefste wens van Gabi (11): Zwemmen als een zeemeermin en koken als een chef kok

terug naar nieuws
Home > Nieuws > De liefste wens van Gabi (11): Zwemmen als een zeemeermin en koken als een chef kok
11 December 2015

Begin november ging de liefste wens van de 11-jarige Gabi uit ’S-Gravenhage in vervulling. Gabi vindt heel veel dingen leuk om te doen en heeft daardoor ook verschillende wensen. Zwemmen als een zeemeermin, iets met prinsessen en ze wil dolgraag chef kok zijn in een goed restaurant. Make-A-Wish Nederland heeft alle wensen kunnen vervullen en Gabi heeft de mooiste dag van haar leven beleefd.

 

Gabi wordt opgehaald door een roze limousine en samen met haar ouders en oma rijden ze naar zwembad ‘De Viergang’ in Pijnacker. In het zwembad worden zij zeer enthousiast onthaald door Zeemeermin Detty. Gabi krijgt een mooie roze zeemeerminnenstaart aan en zeemeermin Detty leert Gabi vervolgens hoe ze moet bewegen met haar staart. Gabi krijgt maar geen genoeg van het duiken naar de puzzelstukjes.

Na het zwemmen wordt Gabi aangekleed als prinses en vertrekken ze richting ‘Coffee Works’ waar Gabi haar kook- en bakkunsten in de praktijk kan brengen. Ze worden opgewacht door Prinses Anouk die Gabi gaat helpen bij het maken van een echte prinsessentaart. Gabi werkt heel geconcentreerd aan haar taart en volgt alle adviezen van Prinses Anouk nauwkeurig op. Het eindresultaat is verbluffend.

Van al dat zwemmen en bakken krijgt Gabi wel een beetje trek. De limousine rijd het gehele gezelschap naar een knusse salonboot in Amsterdam. Kapitein Frans vaart hun vervolgens naar restaurant ‘Lute’ in Oudekerk aan de Amstel. Hier worden ze opgewacht door chef kok Peter. Chef kok Gabi mag aan de slag, dus ze sturen iedereen weg uit de keuken. Pottenkijkers zijn niet gewenst. Met heel veel plezier en enthousiasme bereiden de chefs een aantal gerechten. Het personeel heeft al heel snel in de gaten wie de baas is in de keuken. Uiteindelijk brengt Gabi vol trots de gerechten naar haar familie, iedereen zit te smullen. Chef kok Gabi verdiend maar liefst 3 sterren voor haar kookkunsten, een ware top chef kok dus.

Dan is helaas de wensdag alweer voorbij, Gabi heeft genoten.

 ‘dit is de mooiste dag van mijn leven: Ik wil terug naar mijn wens’.
Ieder kind heeft een allerliefste wens. Een wens die het verschil maakt. Weer kind kunnen zijn en geen patiënt. Het moment waarop zorgen worden vergeten en geluk en positiviteit voorop staan. De afgelopen jaren heeft Make-A-Wish Nederland al vele duizenden wensen vervuld en de eigen kracht van deze kinderen en jongeren aangewakkerd. Niet de ziekte, maar het kind en/of de jongere zelf staat centraal en dat maakt de wens tot een unieke beleving.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.