De liefste wens van Aloïs (8)

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van de zieke Alo
16 December 2016

De liefste wens van Josephine is in december 2015 in vervulling gegaan. Zij wilde dolgraag in een kasteel wonen. Moeder Sheila: “Al haar wensen en dromen zijn uitgekomen. Josephine heeft het er nog dagelijks over”. Niet voor niets besloot ze mee te doen aan de estafetteloop ‘de wenstafette’. In oktober haalde Josephine samen met andere oud-wenskinderen geld op om nog meer wensen in vervulling te laten gaan. Tijdens de wenstafette gaf Josephine symbolisch het wenstokje door aan haar broer Aloïs. Precies één jaar na haar wensvervulling is het tijd voor zijn grote dag.

 

 

Aanval door het ‘vliegen’ al snel vergeten

Helaas heeft Aloïs in de ochtend voor zijn wensvervulling een epilepsieaanval gehad. Dit is hij na zijn eerste verrassing alweer vergeten. Alois is een vrolijke jongen die het liefste alles doet wat hij in verband met zijn ziekte niet mag doen. Een voorbeeld is vliegen in een vliegtuig. Op zijn wensvervulling mag Aloïs voor de verandering eens iets doen wat andere kinderen niet mogen, namelijk vliegen in een simulator. Normaal gesproken leren alleen echte piloten hier vliegen. Bij vader op schoot en naast piloot Tim ervaart de jonge copiloot hoe het is om in een groot vliegtuig te zitten. Vervolgens mag Aloïs samen met een instructeur een drone in de lucht houden.

Samen zijn

Van een grote Boeing en kleine drone naar iets heel anders. Aloïs houdt ook van dansen en muziek. Hij krijgt dan ook een privé sessie van de kindertheater singer-songwriter Tijl Damen. In het theater toont Tijl het paneel waar de lichten worden bediend. Onder de handen van Aloïs verandert het theater in een disco. Muziek is belangrijk voor het hele gezin. In het theater mogen zij diverse instrumenten bespelen. Dan volgt een speciaal moment. Het liedje ‘samen zijn’ wordt gedraaid en iedereen zingt mee. Dit nummer heeft een speciale betekenis voor het gezin.

Robots

Op naar de laatste grote verrassing van de dag. Aloïs is gek van robots; ze fascineren hem. Hij krijgt een taart met een robot erop. Aloïs likt met zijn vingers de slagroom eraf. Moeder Sheila: “Dit is echt bijzonder. Ik heb hem al een tijd niet meer zien eten vanwege de sondevoeding”. De dag is niet af zonder dat Aloïs ook echte robots heeft gezien. Het gezin gaat naar BITT in Harderwijk. Hier mag hij ze van dichtbij ontdekken. Het is zelfs mogelijk op een robot met een tablet te besturen. Wat een dag! Aloïs was echt even de hoofdpersoon in zijn eigen fantasiewereld en Josephine en de andere familieleden genoten zichtbaar mee. 

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.