De kamer metamorfose van Simone

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Make-A-Wish kamermetamorfose van Simone
18 Maart 2015 Acht jaar geleden is Simone met haar zus Michelle, broer Mattias en haar ouders vanuit Chili naar Nederland verhuisd. Veel meubels zijn gekregen van familie en vrienden. Simone vindt het allemaal niet zo goed bij elkaar passen en daarom niet zo gezellig. Zij kijkt vaak naar woonprogramma’s op tv en hierdoor kwam zij op het idee een kamer-metamorfose te wensen.
 

Eigenlijk dacht ze de spanning van de verrassing niet aan te kunnen en wilde ze ook heel graag helpen verven, maar het leek haar wel echt “super vet”. Simone wilde graag IKEA meubels waaronder een toilettafel, een tv met dvd speler, verduisterende gordijnen en een hoekje om met vriendinnen te kunnen chillen. Ze had allerlei plaatjes op internet gezocht en voor ons geprint. Deze ideeën hebben we besproken en ook over de kleuren waar ze van houdt hebben we het gehad. Nadat we de kamer hadden opgemeten en wat foto’s hadden gemaakt zijn Boukje en ik gestart met de voorbereidingen. Zo hebben we een nieuwe indeling voor de kamer gemaakt. Het internet afgespeurd naar accessoires en zijn winkel in, winkel uit gegaan met de kleurstalen in onze tas, elkaar voortdurend foto’s append om te overleggen.

Woensdag 18 februari stond William van Schildersbedrijf Broekhuizen Emmeloord voor de deur. Later op de dag kwamen Martijn en ook Marcel om te helpen. Eerst moest al het oude behang eraf, nieuw behang erop en alles kleurig en keurig geverfd, zelfs de verwarming en het plafond zijn opnieuw geverfd! Aan het resultaat is duidelijk te zien dat er professioals aan het werk geweest zijn. Om Simone enigszins af te leiden zijn we ‘s middags naar de Orchideeënhoeve gegaan waar Bianca van Knipoog Fotografie een fotoshoot heeft gemaakt en waar Simone een vlinder mocht loslaten. Sybren van Posterwand.com heeft een collage van deze foto’s afgedrukt op hout. Donderdagmiddag waren de schilders klaar met het behangen en schilderen en hebben we de kamer schoongemaakt, de deur afgeplakt met tape en een bordje “verboden toegang” opgehangen. Dit alles om te voorkomen dat iemand de verleiding niet zou kunnen weerstaan en toch even in de kamer zou kijken ;-) Het moest natuurlijk wel een verrassing blijven.

Maandag 23 februari hebben we het gezin met een lunchpakket en een portemonee met vrijkaartjes en geld naar Den Haag gestuurd. In het Omniversum mochten ze de film Jeruzalem kijken, vervolgens overnachten incl ontbijt in het Tulip Hotel. Dinsdag was een bezoek aan Madurodam gepland waar ze ook uitgenodigd waren voor een lunch. Daarna vertrok het gezin weer richting Emmeloord om op tijd thuis te zijn voor de opleveringsborrel. Tijdens de afwezigheid van het gezin is er ontzettend hard gewerkt om alle IKEA meubels in elkaar te zetten, de lamp en letterbak op te hangen en de tv en de blue ray speler aan te sluiten. Zonder hulp van Lucien en zijn technische kijk op dingen hadden wij het allemaal nooit voor elkaar gekregen.

Precies op tijd was alles klaar! We hebben de champagne en heerlijke hapjes klaargezet en de kamer hebben we dichtgeplakt met IKEA-handleidingen. Nadat Simone de tape had doorgeknipt mocht zij door deze handleidingen heen haar kamer inlopen. Bianca stond binnen klaar om foto’s te maken. De reactie van Simone was geweldig, ze was heel enthousiast. De rest van het gezin volgde snel en ook zij reageerde positief verrast.

Vader Alvaro die inmiddels goed Nederlands spreekt kon niet de juiste woorden vinden om zijn gegevoel te omschrijven, hij wilde zeggen: “boven al onze verwachtingen”. Michelle zei dat ze eigenlijk wel heel jaloers was op Simone en ook moeder Harriet kon het allemaal niet bevatten. Tijdens het borrelen werden er steeds weer nieuwe dingen in de kamer ontdekt. Simone was blij met alles, ze straalde. Simone heeft een Pandora-armband waaraan zij voor verschillende periodes van haar ziek-zijn bedels heeft. Wij hebben haar namens Make-A-Wish een bedel met sterren cadeau gedaan, als herinnering aan haar wensvervulling waardoor ze weer even kon stralen.

Aan deze wens hebben meegewerkt: IKEA Amersfoort, Schildersbedrijf Broekhuizen Emmeloord, Bianca Knipoog Fotografie Lemmer, De Design-Fabriek Leeuwarden, Mediamarkt Leeuwarden, Art & Light Wolvega, Lucien Maris, Sybren van Posterwand, Tulip hotels, Madurodam, Omniversum, De Orchideeënhoeve, Decorette Sneek en buurvrouw Janny.

Namens Make-A-Wish Nederland wil ik iedereen bedanken die op welke manier dan ook heeft bijgedragen aan deze wensvervulling, door jullie hulp is de wens van Simone realiteit geworden en kan zij iedere dag genieten van haar nieuwe kamer.

Boukje en Karin

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.