Bloemcampschool uit Wassenaar geeft Oud Hollandse feest

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Bloemcampschool uit Wassenaar geeft Oud Hollandse feest
14 Juni 2015

Op 11 juni organiseerde de Bloemcampschool uit Wassenaar de jaarlijkse themadag. Het thema van dit jaar: Oer Hollands. De opbrengst van de eerdere sponsorloop als onderdeel van de Koningsspelen, de door groep 8 georganiseerde markt alsmede deze themadag ging naar Make-A-Wish Nederland.

 

Het was een groot feest voor zowel de leerlingen als de ouders. De ouderraad en alle teamleden droegen een typisch oud Hollands tenue. Alle leerlingen gingen geheel in stijl in rood/wit/blauw gekleed. Voor de leerlingen waren diverse Oud Hollandse spelletjes te doen, met als grootste publiekstrekker het spel "natte sponsen gooien". In ruil voor een Bloemcampschool muntje mochten de leerlingen tot 3 x toe met natte sponsen naar hun eigen juf of meester gooien, wat tot veel hilariteit leidde. De opbrengst van dit spel ging volledig naar Make-A-Wish, evenals de opbrengst van de lootjes die verkocht werden voor het Rad van Fortuin. Hiermee waren mooie prijzen te winnen.

Tijdens de Oer Hollandse dag werd de totale opbrengst van alle acties bekend gemaakt. Directeur van de Bloemcampschool André de Best, overhandigde onder aanwezigheid van alle teamleden, leerlingen en ouders de cheque aan de directeur van Make-A-Wish Peter Douwes en 2 vrijwilligers. Een cheque met een bedrag van maar liefst € 10.000,- waarna bekend werd gemaakt dat er gedurende de Oer Hollandse dag nog eens € 250,- extra is ingezameld! Tijdens het dankwoord vertelde Peter Douwes over 2 wensen die deze dag in vervulling zijn gegaan en las hij een gedicht over 'kracht' voor.

Na de overhandiging van de cheque volgden spectaculaire optredens van het team en van alle groepen. Ter afsluiting van de themadag verzamelden alle circa 400 leerlingen op het schoolplein om op het nummer 'Feest!' van Kinderen voor Kinderen een dansoptreden te geven. Een vrolijke, zonnige en zeer geslaagde dag met een fantastische opbrengst voor Make-A-Wish waarmee liefste wensen van kinderen en jongeren tussen de 3 en 18 jaar vervuld kunnen worden. 

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.