Bestel 'De Kale Boom' en steun daarmee Make-A-Wish

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Bestel 'De Kale Boom' en steun daarmee Make-A-Wish
01 April 2017

Het is zaterdag 8 april. In het AMC is de bijzondere boekpresentatie van De kale boom (4+), een ontroerend prentenboek naar een idee van de 16-jarige Michael. Een boek over vriendschap en samenwerken. Het vertelt over een zieke beuk die in het voorjaar geen nieuwe blaadjes krijgt. De andere dieren vrolijken de boom op door hem te versieren met mooie slingers.

Idee van de zieke Michael Het verhaal over de kale beuk is dus gemaakt naar een idee van Michael (16). Michael is een van de wenskinderen van Make-A-Wish Nederland. Hij is ziek en verliest soms precies zijn haar als de bomen juist bladeren krijgen. 

 

Dit gegeven is prachtig uitgewerkt en verbeeld door Tamara Bos (Bussum) en Barbara de Wolf (Naarden).

Geen nieuwe bladerpruik voor Beuk Als het voorjaar wordt in het bos, groeien aan de takken van de bomen langzaam weer knisperend groene blaadjes. Behalve aan die van Beuk. Beuk voelt zich niet lekker en blijft kaal. Hij wordt er verdrietig van. Gelukkig hebben Meisje Eekhoorn en Klein Konijn een heel goed plan en voelt hij zich al gauw een stuk beter!

Over de illustrator Barbara de Wolf werkt al bijna 20 jaar als illustrator. Ze heeft inmiddels al tientallen boeken op haar naam staan, die in binnen- en buitenland zijn verschenen. Haar illustraties maakt ze meestal door allerlei verschillende materialen te knippen en te plakken.

Over de auteur Tamara Bos maakt gedichten, liedjes, columns, filmscenario’s en kinderboeken. Zo schreef ze zowel het boek als het filmscript van Het paard van Sinterklaas, Waar is het paard van Sinterklaas? en Brammetje Baas. Ook schreef ze de scenario's voor onder andere Minoes, Pluk van de Petteflet en Wiplala.

Bestel De Kale Boom nu via deze link: https://www.bruna.nl/boeken/de-kale-boom-9789051165838, want een deel van de opbrengst van het boek gaat naar Make-A-Wish Nederland.

BRON tekst: uitgeverij De Vier Windstreken

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.