Beestachtige wensvervulling

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Beestachtige wensvervulling van Kaylinn
10 Oktober 2014

 

Kaylinn (12) heeft taaislijmziekte, ze is dol op paarden en wil het allerliefst dierenarts zijn.

  

Als ’s ochtends een limousine voor de deur stopt is Kaylinn enorm verrast. Chauffeur Peter rijdt Kaylinn, haar ouders en oma én haar beste vriendin Iva (12) naar een onbekende bestemming. Onderweg genieten ze van al het lekkers en opent Kaylinn haar cadeautjes.

 

Snorrende cheeta’s

Wanneer de limousine stopt opent Ranger Gaby het portier. Ze weet dat Kaylinn dol is op dieren en vraagt of Kaylinn en Iva willen helpen bij de verzorging van de cheeta’s en de ringstaartmaki’s. In de zebra gekleurde jeep gaan ze op safaritocht. Onderweg zien ze olifanten, giraffen, hyena’s en nog veel meer. Als eerste worden de cheeta’s door Kaylinn gevoerd. “Ik kan ze horen snorren, net als Maxi, mijn kat!“ Daarna scheuren ze door naar de ringstaartmaki’s want ook voor hen is het etenstijd. Samen met vriendin Iva voert Kaylinn de nieuwsgierige maki’s. “Wat zijn ze schattig, en wat een grappige geluidjes maken ze tijdens het eten!“ Na deze spannende ervaringen is er nog tijd om iets te eten, daarna brengt de limousine hen naar de volgende afspraak.

  

Patiënten voor dokter Kaylinn

Als het portier wordt geopend ziet Kaylinn dat ze bij de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht zijn; de school voor dierenartsen! Na een rondleiding ontmoet ze dokter Ineke. Ineke is blij dat Kaylinn er is, want patiënten wachten op haar. Vanuit haar onderzoekskamer belt Kaylinn, gehuld in doktersjas, dat de patiënten mogen komen. Samen met Ineke controleert ze de vacht, oren, ogen, gebit, en kijkt ze of de dieren gezond zijn. Na het spreekuur controleert Kaylinn een cobra. “Wat glibberig is-ie!“ Dan is het alweer tijd om te gaan, maar eerst gezellig dineren in de stad.

  

Vriendschap en moed

De limo brengt Kaylinn en haar familie naar theater Carré. Als Kaylinn ziet dat ze naar War Horse gaan, springt ze van blijdschap. “Gaan we echt hier naar toe? Dat wil ik zó graag!” Iedereen geniet van het prachtige verhaal en de levensgrote paarden. Na afloop brengt de limousine de vermoeide Kaylinn en haar familie naar huis. “Wat ging het allemaal snel! Jammer dat de dag voorbij is.”

Safaripark Beekse Bergen

Faculteit Diergeneeskunde - Universiteit Utrecht

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.