Beek FM haalt 13.962 euro op voor Make-A-Wish

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Beek FM haalt 13.962 euro op voor Make-A-Wish
11 December 2017

Na 72 uur non-stop radio maken werden gisteren de 3 dj’s van Beek FM bevrijd uit hun ‘glazen café’. Blij dat het goed verlopen is en dat ze weer mochten eten. En dankbaar voor alle hulp en donaties die ze mochten ontvangen. De opbrengst bedraagt bijna €14.000! Deze gaat in zijn geheel naar Make-A-Wish Nederland.

Zondag 26 november om 19.00 uur was het moment daar dat de 3 dj’s, Silvan Falchi, Remco Pijpers en Coen Harbers bevrijd werden uit hun 72 uur opsluiting. Make-A-Wish-vrijwilligers Stefan Goertz (tevens wenskind) en Chiara Willekes ontsloten de deur van het glazen café. Onder luid gejuich en zichtbaar opgelucht kwamen de drie lokale helden naar buiten.

 

“Eindelijk weer eten!” was hun gezamenlijke uitspraak. Nog voordat ze wisten wat de actie had opgebracht, spraken ze over een zeer geslaagde actie. Er was veel belangstelling, veel artiesten die belangenloos optraden en de sfeer was top, zelfs tot in de kleine uurtjes. Toen het totaalbedrag van de actie officieel bekend gemaakt werd, waren de drie aangenaam verrast. Het bedrag overtrof hun verwachtingen. Het kan nog oplopen omdat de opbrengst van de veiling en donatieboxen nog niet bekend is.

Actie door heel Beek gedragen
Het bedrag is bij elkaar gebracht door het aanvragen van verzoeknummer, donaties van zowel privé personen als bedrijven en kleine lokale acties. O.a. de basisscholen in Beek hebben zich ingezet om geld in te zamelen voor Make-A-Wish. Als tegenprestatie mochten 2 kinderen van basisschool Sint Martinus gast-dj zijn op zondagmiddag. “Dit was een super ervaring”, volgens Bas Zeegers (12) en Elles Pantekoek (11).

Make-A-Wish
Ook diverse wenskinderen hebben hun verhaal gedaan bij Beek FM. O.a. het nichtje van dj Coen kwam, als verrassing, naar de studio om over haar wensvervulling te vertellen. Een emotioneel moment, waar tussen alle feestelijke optredens even stilgestaan werd bij de impact die een wensvervulling heeft. Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfslevensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact ismoeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwenen kracht geeft voor de toekomst. Dat doen ze door samen hun allerliefste wens te latenuitkomen. Make-A-Wish is de 3 dj’s heel dankbaar voor hun initiatief en kunnen met dit bedrag bij vele ernstig zieke kinderen het verschil maken.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.