'Agent' Van Halum arresteert verdachten inbraak

terug naar nieuws
Home > Nieuws > 'Agent' Van Halum arresteert verdachten inbraak
18 Februari 2017 Het afgelopen jaar was zwaar voor de zestienjarige Dylan van Halum uit ’s Gravenpolder. Hij werd gediagnostiseerd met Alveolair Rhabdomyosarcoom (weke delen tumor) en dat zette zijn leven, en dat van zijn familie, behoorlijk op zijn kop. Maar Dylan is een vechter! En na een zwaar traject van chemo & bestraling wil hij dat eens duidelijk laten zien! Het is zijn droom om agent bij het arrestatieteam te worden en daar heb je een dosis lef en wilskracht voor nodig...
 

Escaperoom Kamer 51
Op de dag van zijn wens zitten Dylan en zijn familie vol spanning te wachten op wat komen gaat. Want dat er iets gaat gebeuren, dat staat vast! Dan gaat eindelijk de bel en worden ze opgewacht door een grote, witte limousine! Toch wel kicken hoor, zo’n vette limo voor de deur!

De eerste stop van de dag; Escaperoom Kamer 51 in Middelburg. Dat klinkt al spannend! Wat blijkt? Een verdacht persoon heeft een bom geplaatst in een van de kamers en aan Dylan en zijn gevolg de taak deze binnen de tijd te ontmantelen. Gewapend met een huiszoekingsbevel betreden ze de kamer; nu snel de de-activatiecode vinden! Tik, tik, tik…de tijd verdwijnt razend snel en de cijfers op de klok kruipen steeds dichter naar de nul. Nu krijgen ze het toch wel benauwd! Zweetdruppeltjes staan op het hoofd van stiefvader Jos en moeder Emmy trekt wat witjes weg…kom op Dylan, vind die code nou! Yes, eindelijk, ze hebben alle vragen goed beantwoord en de puzzels opgelost. Triomfantelijk houdt Dylan de code omhoog. Broers Rick en Casper geven elkaar highfives en zusje Emma knikt blij. Met nog een paar minuten op de klok is het ze toch maar mooi gelukt, ze kunnen ontsnappen!

Na deze enerverende ochtend heeft iedereen trek gekregen. Met de limousine rijden ze snel naar Brasserie Eiggenwijzz voor een heerlijke broodjeslunch. Wauw smaakt dat even goed! Dan staat opeens wijkagent Ad Karelse voor zijn neus, of Dylan mee wil naar het IBT in Nieuwdorp (Integraal Beroepsvaardigheden- en Trainingscentrum van de Zeeuwse politie). Dat hoeft hij geen twee keer te vragen! Hij trekt gelijk de jas van Ad aan, zet een politiepet op en stapt in de politiewagen. De rest van de familie rijdt in de limo er achteraan (samen met een heerlijke taart die ze hebben meegekregen).

Assistentie gevraagd...!
Maar dan; tot Dylans vreugde (en toch ook wel wat schrik) worden ze opeens klem gereden door drie auto’s van het arrestatieteam. Zelfs Ad schrikt ervan, zijn haar gaat spontaan overeind staat. STOP Politie, u bent aangehouden! Dylan wordt meegenomen en met grote snelheid en gillende sirenes afgevoerd. Eenmaal aangekomen bij het IBT wordt Dylan weer herenigd met zijn familie; het was een misverstand mam, rustig maar, lacht Dylan zijn moeder toe. Ze krijgen allemaal een rondleiding over het complex. Dit is toch wel Dylans toekomstbeeld, de plek waar politieagenten worden getraind in het omgaan met onder meer het dienstwapen en de handboeien. Hij mag zelfs een echt pistool afvuren. Met de focus van een volleerd agent schiet hij midden in de roos (met losse flodders, dat dan weer wel). Dylan straalt….!

Dan komt er een melding binnen; assistentie gevraagd, er zijn twee verdachten gesignaleerd in Krabbendijke. Dit is zijn moment! Samen met zijn ‘collega’s’ racen ze met loeiende sirenes naar het opgegeven adres. Met een kettingzaag wordt het rolluik verwijderd en slaan ze een ruit in. Binnen bevinden zich inderdaad de twee verdachten; "Halt, politie. Staan blijven! Je bent aangehouden. Met je gezicht naar de muur, armen spreiden. Heb je nog scherpe voorwerpen bij je? We gaan je nu boeien." De verdachten staan met hun rug naar Dylan toe, hij doet ze geroutineerd de handboeien om, draait ze om ziet dan pas wie het zijn; zijn eigen broers! Dylan komt niet meer bij en ook Rick en Casper liggen in een deuk, wat een actie zeg. Dus zo ziet het leven het een agent in een arrestatieteam eruit. Dylan blijft erbij; dat wil ik later worden!

Spareribs als afsluiter
De dag is nog niet ten einde. Als afsluiter gaan ze naar het van der Valk Hotel in Goes om lekker te eten, samen met opa & oma, Nel & Adrie en vrienden Leron en Joas. Nadat hij eerst honderduit heeft verteld over zijn dag, gaat Dylan de kok een handje helpen in de keuken. Onder toeziend oog van Emma, die aan het filmen is, worden er Spareribs met friet klaargemaakt. Nog een zelfgemaakte chocolademousse toe en dan is het toch écht tijd om te gaan. Wat was het een geweldige, stoere dag…eentje die past bij de geweldige, stoere toekomstig agent Dylan.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.