Aanstormend keeperstalent bezoekt Ajax!

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Aanstormend keeperstalent bezoekt Ajax!
15 Maart 2017

Hoewel Tycho pas net zijn 8e verjaardag heeft gevierd, staat hij nu al in de spotlights bij AFC Ajax!

Tycho heeft een complexe vorm van epilepsie, maar dat weerhoudt hem niet om fanatiek voetbalkeeper te zijn. Sterker nog, hij wil de beste keeper van Nederland worden!

 

Het is nog vroeg als wordt aangebeld bij het huis waar Tycho met zijn ouders en zus Maricha (11) woont. Wanneer hij het officiële Ajax keeperstenue aan mag doen is hij helemaal enthousiast: “we gaan naar Ajax!”. Tycho heeft zijn veters nog maar net gestrikt of hij ziet een limousine met zijn naam erop voor de deur parkeren! De reis naar Amsterdam is al een feest op zich. In de limo geniet iedereen van het ontbijt en in no-time zijn ze in Amsterdam. 

Bij aankomst stopt de limo op het parkeerdek van de ArenA; net als een echte spelersbus. Samen met zijn familie krijgt Tycho een uitgebreide stadiontour. Ze zien de kleedkamer, de dug-out, de persruimte en ook de spelerstunnel wordt niet vergeten. Nadat Tycho en zijn familie zichtbaar hebben genoten is het tijd om richting De Toekomst, het trainingscomplex van Ajax, te gaan. Aangekomen bij het trainingsveld is de training in volle gang en Tycho kijkt zijn ogen uit naar alle bekende Ajax-spelers. Na afloop van de training ontmoet Tycho zijn helden; hij straalt! Foto’s worden gemaakt en handtekeningen worden uitgedeeld. 

In de Ajax-kantine is inmiddels de tafel gedekt voor de lunch, en is er tijd om even bij te komen. Maar niet te lang want Tycho wordt verwacht bij voor een professionele keeperstraining bij Doest Keepers Class! Tijdens de training laat keeper Tycho zien over welke kwaliteiten hij beschikt. Hij stopt iedere bal die op het doel wordt geschoten. Tycho doet het erg goed en de trainer Pascal beëindigt heel tevreden na 45 minuten de training. 

Best wel moe, maar ook super trots, reist Tycho aansluitend met zijn familie terug naar Zeeland. Tegen etenstijd parkeert de limo bij het favoriete restaurant van Tycho in Bergen om Zoom en geniet iedereen van een heerlijke maaltijd. De dag eindigt wanneer de limo later die avond voor het huis van Tycho stopt. Hij wordt feestelijk ontvangen door oma’s, opa’s en zijn beste vrienden. Als Tycho even later moe met een glas ranja op de bank zit vraagt zijn vader wat hij het allerleukste van deze dag vond? Vol overtuiging zegt Tycho: “Alles!!”

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.