“Wanneer de ouders van een wenskind vertellen hoe dankbaar ze zijn, besef ik dat Make-A-Wish NL meer sprookjes bezit dan de gebroeders Grim bij elkaar.”

terug naar nieuws
Home > Nieuws > “Wanneer de ouders van een wenskind vertellen hoe dankbaar ze zijn, besef ik dat Make-A-Wish NL meer sprookjes bezit dan de gebroeders Grim bij elkaar.”
Schijnbaar hebben de verhaaltjes van mijn vader indruk op mij gemaakt, want de geïmproviseerde stemmetjes hoor ik nog in mijn achterhoofd en die overdreven charmante glimlach van mijn prins, kan ik me nog goed herinneren. Ik weet zelfs nog hoe ik er in gedachte uit zou zien wanneer deze prins mij zou ophalen met de koets. Als kleine prinses zouden de hoge glitterhakken me helemaal niet passen, maar ik zou hoe dan ook de sterren van de hemel dansen tijdens het bal. Uiteraard zonder te struikelen, maar dat komt ook helemaal niet voor in de meest geluk makende dromen. Ik kon heerlijk slapen van de prachtige verhalen van mijn vader en droomde van glanzende lange, blonde haren, net zoals Rapunzel. Of die ene trouwe prins zoals Doornroosje werd gegund. Nog meer dan alle Dinseyprinsessen bij elkaar, gunde ik Gianca (4) haar ridder Didero. Trouwen met Ridder Didero van Pipo de Clown en de P-P-Parelridder is voor Gianca het ultieme geluk. Het struikelen over de veel te hoge hakken, kwam in mijn dromen niet voor. Maar helaas struikelt Gianca dankzij haar leukemie over vele figuurlijke hakken in het leven. Tijdens haar wensvervulling kon Gianca zijn wie ze altijd heeft willen zijn in haar dromen: de meest zorgeloze prinses op de hele wereld met een knappe ridder op een witte eenhoorn. Op die zonnige dag in april trouwde Gianca met haar ridder op een landgoed. Natuurlijk proberen wij wensen waar te maken zoals deze worden gedroomd door wenskinderen. Wij proberen voor hen het ultieme geluk te maken, voor een dag vol fantasie, maar ook voor een intens gelukkige herinnering, de rest van hun leven. Wanneer de ouders van een wenskind vertellen hoe dankbaar ze zijn voor de herinnering waardoor hun kind “terug kan kijken op een moment waarop ze weer écht gelukkig is”, besef ik dat Make-A-Wish Nederland meer sprookjes bezit dan de gebroeders Grim bij elkaar. Ik stond nooit stil bij het feit dat een dergelijke fantasie ook wel eens dé handvat voor een gelukkig moment kan zijn. Wanneer een wenskind vasthoudt aan een fantasie, een droom, een wens, geeft dat kracht en positieve energie. Sinds ik Gianca zo enorm heb zien stralen, heeft dat mijn ogen geopend. Volgens mij kunnen wij namelijk nog veel leren van kinderen met een allerliefste wens. Zij laten hun fantasie spreken en met een beetje hulp wordt deze fantasie werkelijkheid. Waan je in jouw fantasiewereld en maak zorgeloze momenten, maak je eigen sprookje.
 
Als ík een wens zou mogen doen, zou ik iemand daarboven vriendelijk verzoeken alle allerliefste wensen op de wereld te vervullen. Ik fantaseer over de mogelijkheid om alle lieve potentiële wenskinderen aan te dragen voor het vervullen van hun fantasie. We hebben bewezen dat we het mogelijk kunnen maken en de wenskinderen kunnen laten stralen als nooit tevoren. Helaas kan ik kinderen met een ernstige ziekte geen klaproos met glitters geven om alle nare ziektes weg te jagen en alle zorgen te laten verdwijnen. Maar door mijn bijdrage aan Make-A-Wish Nederland, weet ik wel dat we wenskinderen door hun allerliefste wensvervulling weer een aantal momenten heel gelukkig kunnen maken.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.