TIPS

Home > Kom in Actie > WishWalk > Tips
Het aantal WishWalkers is de laatste jaren enorm gegroeid. Benieuwd waarom zij WishWalkers zijn? Ze hebben ook nog wat tips!
 

Ellen

“Ik maak medicijnen bij het Amsterdams Medisch Centrum bij Oncologie. Ik weet altijd heel goed hoe het er met de kinderen voorstaat en dat is best confronterend. Ik ben door mijn werk met Make-A-Wish in contact gekomen en toen ik me voor de tweede keer inschreef voor de Nijmeegse Vierdaagse besloot ik me direct te verbinden aan deze organisatie. Het mooiste wat je voor een ziek kind, maar ook voor de familie, kunt doen is een liefste wens in vervulling laten gaan. Dat geeft kinderen zichtbaar veel kracht! Daarnaast stimuleert het lopen voor een goed doel ook enorm! Als bekenden je geld geven voor een goed doel, dan wil je hen niet teleurstellen.”

Ellen's tips:

Vertel iedereen waarom je zo geraakt bent door Make-A-Wish Nederland, maak het persoonlijk en projecteer het verhaal op jezelf. Persoonlijke verhalen raken mensen! Op deze manier kun je velen sponsoren werven! Daarnaast is het tijdens de Nijmeegse Vierdaagse zelf goed om constant na te denken over je doel: meer liefste wensen vervullen! Neem goed rust tussendoor en eet regelmatig!

Ton 

“Ik heb vier keer de Nijmeegse Vierdaagse met een maatje gelopen. Door blessures besloot hij echter te stoppen, waardoor ik alleen kwam te staan. Dat zag ik eigenlijk niet echt zitten. Via Jacob Kleef, initiatiefnemer van de WishWalk, kwam ik in contact met Make-A-Wish Nederland. Ik voelde me meteen vertrouwd met de organisatie en besloot er gewoon voor te gaan. Zo ben ik bij de groep WishWalkers terecht gekomen. Het is een hele goede sfeer onderling en ik heb geen moment spijt gehad van deze beslissing!”

Ton's tips:

Lopen is een goede manier om je harde schijf even te legen. Probeer even niet aan je werk, zorgen en andere dingen te denken, maar geniet van alle dingen om je heen. Alle mensen die je aanmoedigen, de goede sfeer, de mooie omgeving. Lopen werkt heel ontspannend! Als wandeltip wil ik iedereen meegeven dat het handig is om bekenden langs de lijn te hebben. Het geeft mij een geweldig gevoel als ik bijvoorbeeld mijn dochter zie staan. Dan krijg ik een energieboost. Ik wil voor haar de finish halen!

Lisa

“Ik loop voor Make-A-Wish Nederland, omdat ik het een heel goed doel vind dat echt effect heeft op de kinderen. Ik loop de WishWalk voor de kinderen die dat niet kunnen, om hen een stem te geven. Vorig jaar heb ik de Nijmeegse Vierdaagse voor de derde keer uitgelopen en volgend jaar doe ik gewoon weer mee. Ik vind het heel leuk, de sfeer onderling, het publiek, het doel waar ik voor loop. Mijn broertje deed vorig jaar ook mee, toen was hij eindelijk oud genoeg.”

Lisa's tips

Het is enorm gezellig om voor een goed doel de Nijmeegse Vierdaagse te lopen. Je werkt met een groep mensen naar een einddoel toe: veel geld ophalen. De sfeer is daarom ook heel gemoedelijk en dat is leuk. Probeer te genieten van elk moment. Als je er even doorheen zit, denk dan aan alle kinderen die door ziekte de Nijmeegse Vierdaagse niet kunnen lopen. De onmacht en boosheid die je dan voelt, geven kracht om door te lopen en voor hen de finish te behalen!

Henkjan

“Ik loop de Nijmeegse Vierdaagse voor een goed doel, omdat ik puur vanuit mijn hart wil lopen. Daarnaast is het ook nog eens een stok achter de deur. Mijn keuze voor Make-A-Wish Nederland was al snel gemaakt, omdat ik het belangrijk vind dat zieke kinderen een onvergetelijke dag krijgen. Daar kunnen ze dan aan denken als ze weer een vervelende behandeling tegemoet gaan. Het geeft hen, en hun familie, veel kracht! Dat is veel blaren en pijnlijke voeten waard!”

Henkjan's tips:

”Maak gebruik van je offline en online netwerk. Gebruik bijvoorbeeld Facebook, Twitter en LinkedIn om je bereik te vergroten. ‘Woord zegt het voort’. Hoe meer mensen op de hoogte zijn van jouw deelname, hoe meer sponsoren en aanmoedigers! En aanmoedigers heb je zeker nodig. Het wandelen is zwaar en je zal te maken krijgen met spierpijn en pijnlijke voeten. Mijn tip is om vooral jezelf te blijven tijdens het wandelen. Trek je niets aan van snellere lopers!”

Johan

“Voor mij stond vast: het doel waar ik voor ga lopen moet gericht zijn op kinderen. Ik heb lang gedubd tussen de CliniClowns en Make-A-Wish Nederland, maar ik heb uiteindelijk de knoop doorgehakt. Ik wil wensen van kinderen laten uitkomen, hen een onvergetelijke dag bezorgen. Het unieke, op maat gemaakte concept van Make-A-Wish Nederland trok mij over te streep en ik hoop dit jaar heel veel geld bij elkaar te lopen! Elke euro is er één! Door te genieten van het evenement, het goede doel, de omgeving en mijn medewandelaars ga ik mijn doel bereiken!”

Johan's tips:

“Benader mensen persoonlijk. Op die manier kun je het beste het doel van de WishWalk en je deelname overtuigend overbrengen. Na een persoonlijk gesprek kun je altijd bijvoorbeeld per mail extra informatie toesturen. Houd tot slot je sponsoren op de hoogte van jouw voorbereidingen, ontwikkelingen en sponsorbedragen. Zo creëer je betrokkenheid! Daarnaast wil ik alle wandelaars meegeven dat rust nemen enorm belangrijk is. Laat je lichaam even tot rust komen, zodat ‘loopstofjes’ weer aangemaakt worden. Dit maakt de wandeltocht een stuk aangenamer!”

Mariëlle

Ik ben via een vriendin in aanraking gekomen met Make-A-Wish Nederland. Zij deed mij beseffen hoe ontzettend belangrijk de organisatie is voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Inmiddels heb ik al 5 keer de WishWalk gelopen en daar ga ik voorlopig niet mee stoppen! De sfeer onder de WishWalkers is namelijk enorm gezellig en er wordt onderweg ook goed voor je gezorgd. Ik kan me eigenlijk geen redenen bedenken om niet mee te doen met de WishWalk…

Mariëlle's tips:

“Vraag lokale ondernemers en bedrijven in je woonplaats om sponsoring. Dit hoeft niet per se in de vorm van geld, ze kunnen bijvoorbeeld ook een collectebus voor je plaatsen of een actie organiseren. Daarnaast kun je zelf ook acties bedenken. Zo heb ik vorig jaar wafels gebakken!”

 Enthousiast geworden? Loop dan nu mee met de WishWalk 2016!

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.