KINDEREN IN ACTIE

Home > Kom in Actie > Kinderen in actie
We vinden het heel fijn, dat jij voor Make-A-Wish Nederland een actie wilt organiseren. Misschien heb je zelf wel al een leuk idee. Zo niet, dan hebben wij nog een aantal voorbeelden voor je!
 

Make-A-Wish Nederland

Kinderen met een levensbedreigende ziekte moeten vaak in het ziekenhuis liggen en kunnen vaak niet lekker buitenspelen, naar school of sporten. In plaats daarvan liggen ze in bed en moeten ze veel thuis blijven. Bij sommige ziekten raken ze hun haren kwijt en bij andere ziekten moeten ze medicijnen slikken, waar ze vaak heel misselijk van worden.

Make-A-Wish Nederland zorgt ervoor, dat deze kinderen hun liefste wens in vervulling zien gaan. Dit kan van alles zijn. Sommigen willen heel graag naar Disneyland Parijs, prinses zijn, in een brandweerauto rijden, hun idool ontmoeten of een nieuwe laptop.

De wenskinderen worden heel blij van de wensvervulling. Ze kunnen dan even doen, wat gezonde kinderen ook kunnen. Vaak gaat het na de wensvervulling dan weer veel beter met ze.

Bij het vervullen van de wens komt veel kijken. Er zijn veel mensen nodig om de wens te realiseren en ook de wens zelf kost veel geld. Natuurlijk wil Make-A-Wish Nederland zo veel mogelijk zieke kinderen een onvergetelijke tijd bezorgen. Dus, hoe meer geld we krijgen, hoe meer wensen uitkomen. 

We vinden het heel fijn, dat jij voor Make-A-Wish Nederland een actie wilt organiseren. Misschien heb je zelf wel al een leuk idee. Zo niet, dan hebben wij nog een aantal voorbeelden voor je.

Voorbeelden acties

  • Organiseer bijvoorbeeld een musical, dansvoorstelling, modeshow of een vriendinnenmiddag en vraag een kleine bijdrage voor Make-A-Wish Nederland.

  • Doe mee aan een sportevenement/wedstrijd (wandelen, fietsen, voetballen, schaatsen, zwemmen, hardlopen) en laat je sponsoren per minuut, per afgelegde kilometer of per dag. Of organiseer samen met je sportvereniging of klas zelf een evenement bijvoorbeeld een sponsorloop waarbij iedereen zich laat sponsoren.


  • Organiseer een bingo, loterij of veiling. Vraag bijvoorbeeld familie, buren of vriendjes en vriendinnetjes of ze nog speciale spullen hebben die ze daarvoor willen geven of maak zelf mooie kaarten of schilderijen.

  • Bak cupcakes of knutsel wat moois en verkoop ze voor Make-A-Wish Nederland.

  • Doe een ‘heitje voor een karweitje’ en ga grasmaaien, afwassen, oud papier ophalen of lege flessen wegbrengen om geld in te zamelen. Als je hier je vrienden ook voor kan strikken, dan wordt de opbrengst nog hoger!
  • Vraag andere mensen je te helpen bij je actie. Misschien wil jouw klas of je sportvereniging je wel helpen.

Heb je bedacht, welke actie je zou willen organiseren? Bespreek dit dan altijd even met je één van je ouders of verzorgers voordat je je aanmeldt. Als je een actie gaat organiseren op school of sportclub, dan moet je het natuurlijk ook daar even bespreken.

Heb je hulp van ons nodig? Kijk op Wij helpen je! voor meer informatie.

Actie aanmelden

Het is belangrijk, dat je de actie van tevoren aanmeldt bij Make-A-Wish Nederland. Op die manier kunnen we je helpen met de organisatie en kunnen we je folders, ballonnen en ander materiaal geven of uitlenen.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.