Contact

terug naar overzicht
Home > Contact

Veelgestelde vragen

Vragen over Wensvervullingen?
 

Zijn er beperkingen verbonden aan een wens?

In principe vormt de fantasie van het kind de begrenzing voor een wens. Natuurlijk bekijkt Make-A-Wish Nederland altijd of de wens passend is bij de leeftijd en de conditie van het wenskind. Lees meer


Wat kost een wens?

Omdat de ideeën van kinderen grenzeloos zijn en eindeloos variëren, is het vrijwel onmogelijk een bedrag te noemen van de kosten die gemoeid zijn met het vervullen van een wens.

Moet de familie van het kind meebetalen?

Make-A-Wish Nederland betaalt alle kosten verbonden aan de wens, inclusief reiskosten en zakgeld waar dat nodig is. Het doel is het kind en zijn familie een leuke en onvergetelijke wensvervulling te bieden, zonder zorgen.

Waar worden de wensen van betaald?

Het geld is afkomstig van donateurs, sponsoren, giften en acties die worden geïnitieerd door vrijwilligers en scholen, bedrijven, verenigingen en serviceclubs. Make-A-Wish Nederland krijgt géén subsidie van de overheid en is geheel afhankelijk van eigen fondsenwerving.

Welke wensen uiten kinderen het meest?

De wensen vallen in één van volgende categorieën:
• Doen: parachutespringen, een dagje prinses zijn, in een muziekband meelopen, enz.
• Bezoeken: Legoland, Disneyland Parijs, een Dino-park, enz.
• Krijgen: een nieuwe slaapkamer, een aquarium, enz.
• Ontmoeten: topvoetballer, een zanger, K3, enz.

Lees meer

Moet de conditie van het kind terminaal zijn voordat een kind in aanmerking komt?

Nee, levensbedreigend ziek is gelukkig niet hetzelfde als terminaal. Wel is het zo dat hoe eerder een kind wordt aangemeld des te breder de mogelijkheden zijn voor Make-A-Wish Nederland om het kind en gezin kracht te geven in een zware periode.
Meld nu een kind aan!

Mijn kind is klaar met behandelen en het gaat al een tijd goed. Kan ik hem/haar nog aanmelden?

Nee, wanneer een kind niet meer behandeld hoeft te worden en er is geen sprake (meer) van een levensbedreigende ziekte valt hij/zij niet binnen de doelgroep van Make-A-Wish Nederland.

Ook een vraag over hoe je in actie kan komen?


Heeft Make-A-Wish Nederland ideeën voor het organiseren van een actie?

Er zijn in de loop der jaren ontzettend veel creatieve en inspirerende acties georganiseerd voor Make-A-Wish Nederland. Zo zijn er bijvoorbeeld evenementen georganiseerd ten bate van Make-A-Wish Nederland. Maar je kunt ook een sponsorloop, benefietdiner, bingo, loterij, flessenactie of iets dergelijks organiseren! Er zijn talloze voorbeelden. Wil je meer lezen over leuke ideeën voor acties?  Lees meer

Waar moet ik rekening mee houden bij het organiseren van een actie?

Ga je iets organiseren voor Make-A-Wish Nederland dan is het goed om te letten op een aantal zaken om de actie zo succesvol mogelijk te maken. Wat is je doel en motivatie? Hoe ga je dit bereiken? En hoe kan Make-A-Wish Nederland jou ondersteunen tijdens je actie.

Meld nu je actie aan!

Is het mogelijk om te collecteren voor Make-A-Wish Nederland?

In principe collecteert Make-A-Wish Nederland niet. Wel is het mogelijk om tijdens een actie op eigen terrein te collecteren. Het is dan goed om te checken of hier een vergunning voor nodig is. Wil je collecteren of wil je Make-A-Wish Nederland aanbieden te collecteren tijdens een groot evenement, neem dan even contact op met ons kantoor 0348-408060.

Welke ondersteuning biedt Make-A-Wish Nederland mij wanneer ik een actie organiseer?

Make-A-Wish Nederland ondersteunt graag de acties die voor de organisatie georganiseerd worden. Meld daarom je actie aan en ontvang promotiematerialen zoals folders, posters en ballonnen. Tevens krijg je na het aanmelden van een actie de contactgegevens van een vrijwilliger van Make-A-Wish Nederland. Deze kan je ondersteunen door bijvoorbeeld een presentatie te verzorgen over de organisatie tijdens de actie, door een cheque op te halen of om eventueel media-aandacht te regelen.

Als je een actie organiseert ten bate van Make-A-Wish Nederland ben je zelf verantwoordelijk en doe je dit op eigen risico. Make-A-Wish Nederland biedt geen ondersteuning bij de volgende zaken:

  • Het werven van sponsoren en deelnemers
  • Het incasseren van het geld
  • Indien nodig het aanvragen van vergunningen
  • Eventuele voorfinanciering/investering

Lees hier hoe Make-A-Wish Nederland jou wel kan helpen bij jouw actie!

Wat kan ik vanuit mijn bedrijf doen voor Make-A-Wish Nederland?

Make-A-Wish Nederland heeft steun vanuit het bedrijfsleven hard nodig om wensen te kunnen blijven vervullen. Hier zijn natuurlijk veel verschillende mogelijkheden voor. Zo kun je bijvoorbeeld doneren in de vorm van geld, producten en/of diensten. Je kunt er ook voor kiezen om als bedrijf Make-A-Wish Nederland te sponsoren. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Lees meer

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.