Pia Douwes

terug naar overzicht
Home > Over ons > Wie zijn wij > Ambassadeurs > Ambassadeur Make-A-Wish Nederland
 
 

Pia Douwes is al jaren een grote ster in de musicalwereld en is sinds april 2015 ambassadeur voor Make-A-Wish Nederland. Ze omschrijft zichzelf als een toegewijde en empathische vrouw en precies die eigenschappen sluiten perfect aan bij haar ambassadeurschap.

Haar leukste Make-A-Wish moment? Pia: “Dat is heel moeilijk te zeggen. Ik ben ook ambassadeur van Make-A-Wish Oostenrijk en elke wens op zichzelf is het ‘mooiste moment’. Het feit dat je onderdeel mag zijn van een herinnering die een wenskind vervolgens een leven lang meedraagt, is onbeschrijfelijk. Die kick voel je zelf ook!” Pia omschrijft deze kick als ‘zonlicht’. Het feit dat je een wensgezin zoveel vreugde en blijdschap kan geven, is het bewijs dat het werk van Make-A-Wish werkt.

“Er zijn zoveel vrijwilligers die er écht zijn voor de wenskinderen en hun omgeving. Zij maken dit allemaal mogelijk. Die toewijding die wij allemaal hebben, wordt gedeeld binnen een organisatie als Make-A-Wish Nederland, daar haal ik voldoening uit.”

Pia zette zichzelf in Nederland op de kaart met haar rol als Fantine in de musical les Miserables. Hierna volgde vele andere producties waar Pia schitterde op het toneel. Ze won voor haar rollen verschillende awards. Ook in het buitenland bleef haar talent niet onopgemerkt. Ze brak internationaal door in Wenen met haar prachtige vertolking van de rol Elisabeth in de gelijknamige musical, hierna heeft ze rollen gespeeld in Oostenrijk, Duitsland, in het West End, Londen, op Broadway, New York en was ze te zien als mrs. Wilkinson in de hitmusical Billy Elliot. Ondanks haar drukke schema maakt ze graag tijd vrij om zich in te zetten als ambassadeur voor Make-A-Wish Nederland. “Eigenlijk vind ik dat iedereen elke dag iets goeds, fijns of leuks moet doen voor een ander. Dit kunnen ook kleine dingen zijn.” aldus Pia.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.