Jacques D'Ancona

terug naar overzicht
Home > Over ons > Wie zijn wij > Ambassadeurs > Ambassadeur Jacques D'Ancona
 
 

"Als kind ben ik veel ziek geweest. Diverse ziekenhuizen gezien en een keer was het echt op het randje, begreep ik later. Misschien dat zoiets helpt als ze je vragen voor de Stichting...."

Jacques d'Ancona was ooit voetbalscheidsrechter. Maar van origine is hij journalist. Begonnen bij diverse kranten en later overgestapt naar Het Nieuwsblad van het Noorden in Groningen, zijn geboorteplaats. Praat daarover ook op radio en tv en had bij TV Noord een serie programma's over de dood, getiteld: 'Als de dood...'. Daarnaast doet hij nogal wat: fungeert als dagvoorzitter of discussieleider bij congressen en andere bijeenkomsten. Geeft presentatie- en mediatrainingen, is forumvoorzitter, jurylid en/of presentator bij de meest uiteenlopende evenementen.

Lijfspreuk: "Met het blote oog niet te volgen."

Hij hoopt dit zo te houden en altijd een rimpeling in de vijver te veroorzaken. Is bij het grote publiek bekend als voorzitter van het jurypanel van de Soundmix Show van Henny Huisman. Achttien jaar achtereen... kritisch en af en toe toch ook best mild.

 'Wat houd je over aan een groot aantal keren ziekenhuis in Groningen en Amsterdam? Belangstelling voor literatuur en een soort overlevingsdrang. Aan het ziekbed zat mijn moeder en ze las me voor, dagen lang, eindeloos. Het is absoluut waar, denk ik: ze heeft me in leven gelezen. Hoe kwam ik in aanraking met Make-A-Wish Nederland? Mede door Henny. Henny Vierbergen, mijn partner tussen 1992 en 1996. We hadden een paar keer gehoord van de activiteiten van de stichting en toen Henny wist dat hij ging sterven, wilde hij dat men bij het afscheid geen bloemen zou brengen, maar geld voor Make-A-Wish Nederland. Zo is het gegaan op 10 januari '96. Er stonden collectebussen en er kwam flink wat geld binnen, want er waren veel mensen. 'Enige tijd later werd ik gevraagd als ambassadeur mee te doen en de rol was duidelijk: ik moest geen wensen halen of vervullen, maar kwam in actie bij inzamelingen, de jubileumviering, de 1000ste wens en een enkele keer bij een evenement rond een wensvervulling. Bovendien heb ik op diverse plekken promo-verhalen afgestoken, veilingen geleid en (uiteraard) cheques mogen incasseren voor de stichting.

"Geweldig werk, waarbij ik steeds meer respect heb gekregen voor het functioneren van de directie en de medewerkers in Woerden en - niet te vergeten - voor de vrijwilligers. Zij geven exact het voorbeeld."

Onopvallend, niet zelf in de belangstelling, maar met een groot hart om voor een kind en het gezin er omheen een prachtige dag of een magnifieke reis te regelen. Onontkoombaar, ontroerend qua sfeer en onvergetelijk meeslepend en stimulerend. Vooral, omdat de vrolijkheid voorop staat en we niet in het sentiment duiken. Hoewel, dat is soms lastig...'

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.