Edwin van der Sar

terug naar overzicht
Home > Over ons > Wie zijn wij > Ambassadeurs > Ambassadeur Edwin van der Sar
 
 

De onbetwiste nummer één keeper van Oranje, recordhouder interlands en momenteel weer werkzaam bij Ajax in de directie, is sinds 2005 ambassadeur voor Make-A-Wish Nederland.

“Ik leerde de Make-A-Wish Nederland kennen toen ik nog bij Ajax voetbalde. In die tijd hebben we meerdere keren meegewerkt aan een wensvervulling. Zieke kinderen kunnen nu eenmaal niet langs de lijn komen staan om een handtekening te vragen. Make-A-Wish Nederland regelde dan dat het kind met bed en al in het spelershonk mocht staan en daarna op de foto mocht met de spelers en een T-shirt met een handtekening kreeg. Voor het kind in kwestie natuurlijk een geweldige ervaring, maar het gaf ons als spelers ook een goed gevoel om iets voor een ziek kind te kunnen betekenen.”

De eerste wens die ambassadeur Edwin van der Sar persoonlijk vervulde was die van Maik. “Het was zijn liefste wens om mij te ontmoeten. Maik is daarop samen met zijn ouders en broertje naar een training en een wedstrijd van mij komen kijken. Dat was een prachtige ervaring. Na afloop van de wedstrijd heb ik hem mijn keepershirt gegeven. Prachtig. Daarna heb ik contact gehouden met de familie. Toen ik vervolgens werd gevraagd als ambassadeur voor Make-A-Wish Nederland, heb ik volmondig ja gezegd. Ik heb zelf twee kinderen en als je dan geconfronteerd wordt met kinderen die ziek zijn, dan besef je dat het ook mis kan gaan.”

Een ander wenskind dat Edwin erg is bijgebleven, is Alex. “Ik ontmoette hem op de vooravond van ons vertrek naar het EK in Zwitserland. Alex is als elke andere jongen van zijn leeftijd: nieuwsgierig, energiek en voetbalgek. Je kon duidelijk zien hoe enorm hij genoot van onze training en onze gesprekjes. Voor mij heeft deze ontmoeting mij gesterkt in de overtuiging dat Make-A-Wish Nederland geweldig werk doet en hoe ontzettend belangrijk het is dat zieke kinderen in het zonnetje gezet worden in een periode waarin ze dat heel goed kunnen gebruiken.”

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.